Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Pohjapiirrokset & Tarhausjärjestys ♦ Henkilökunta

Pirttimäen talli sijaitsee melko korvessa laajan Kuohujärven rannalla. Talliin kuuluu yhteensä 25 karsinaa, joista 18 on päätallissa ja varattu tallin omille hevosille. Loput seitsemän taas sijaitsevat erillisessä yksityistallissa, eli niin sanotussa uudessa siivessä. Tallimme lähiniityistä suurinosa on varattu ja aidattu tallimme hevosten laidunkäyttöä varten. Pyrimme tarhaamaan kaikki asukkaamme ulos pienissä laumoissa.

Kuva @ Lasikuu

Tallilla on hieno historia, sillä sen juuret alkaa melko kaukaa, eikä edes tarkkaa vuosilukua muisteta. Ensimmäiset vuosikymmenet tallitoimi suomenhevostallina, joka kasvatti suomenhevosia enimmäkseen työhevoseksi muille ihmisille. Täällä kasvatetut Suomenhevoskasvatit tunnettiin ihmisten keskuudessa enimmäkseen niiden erittäin hyvästä kestävyydestä. Talli siirtyi kuitenkin jossain vaiheessa omistajan kuoltua hiljaiselolle, jonka takia suurin osa hevosista myytiin ja jäljelle jäi vain muutama hevonen. Talli perityi sukupolvelta sukupolvelle ja lopulta tallin nykyinen omistaja, eli Senja osti tallin tilukset itselleen ja uudisti vanhasta tallista nätin ja toimivan ratsastuskoulun, joka järjestää innokkaana toimintaa kaikille halukkaille.

Tallirakennus

Pirttimäen tallirakennus on suuri punainen puu rakennus, jossa on kaksi puolta: yksityispuoli ja ratsastuskoulupuoli. Jos saapuu sisään pääovista, näkee oikealla sekä vasemmalla puolella tumman oven, joista toinen vie päätalliin ja toinen yksityistalliin. Yksityiset saavat siis olla rauhassa pois ratsastuskoulun vilskeestä. Tallin jokaisessa karsinassa on ruokakuppi, juoma-automaati, sekä paikka mahdolliselle suolakivelle. Tallin erään seinän vieressä on lantala, jonne voi tyhjätä esimerkiksi kottikärryt karsinan siivouksen jälkeen.

Päätallimme on reilusti yksityistallia vanhempi, sillä sen juuret alkaa kaukaa historiasta. Tosin tallia ollaan remontoitu runsaasti ajan saatossa, joten se ei kovin näytä siltä, että se on kovinkaan vanha. Talliin kuuluu yhteensä 18 karsinaa, joista kaksi ovat hieman muita pienempiä ja näissä yleensä asustaakin jotkut pikkuponit. Lisäksi aikalailla tallin perällä on siisti pesukarsina, jossa voi esimerkiksi puhdistaa hevostaan hikisen treenin jälkeen. Lisäksi tallissa on suuri satulahuone, sekä taukohuone, josta löytyy esimerkiksi mikro, pieni jääkaappi ja kahvinkeitin vierailijoiden käyttöön. Lisäksi huoneessa on pieni pöytä, sekä kaapit, joista jokainen tallityöntekijä ja hoitaja saa omansa tavaroidensa säilytykseen.

 

Yksityistalli, jota myös lisäsiiveksi ja uudeksi siiveksi kutsutaan on pieni seitsemän karsinan talli rakennuksen toisessa päädyssä. Viiden karsinan lisäksi tässä yksinkertaisessa tallissa sijaitsee pieni satulahuone, eli yksityisten varusteita ei säilytetä samassa paikassa ratsastuskoulun hevosten kanssa. Tämä siipi on paljon uudempi, kuin toinen, sillä se rakennettiin vasta muutaman vuoden kuluttua ratsastuskoulutoiminnan alkamisesta.

Kaikki tallin kuvat © AK

Ratsastusalueet

Pirttimäki omistaa hyväkuntoisen, sekä hyväpohjaisen maneesin, sekä kentän, joilla pystyy pyörittämään helposti jopa seitsemän ihmisen tunteja ilman pelkoa, että tila loppuisi kesken. Kentän viereltä löytyy pienen katoksen alta tallin runsas estekalusto, josta voi rakentaa vaikka millaisia esteitä pelokkeineen. Mukana on myös tallin itsetehtyjä koristeita esteille.

 

Ratsastuskentän ja maneesin lisäksi tallin ympäristöistä löytyy laajat maastot ja mahdollisuudet vaikka millaisiin lenkkeihin. Maastojen lisäksi noin kilometrin kävelymatkan päässä on vanha sorakuoppa, johon ollaan nyt myöhemmin rakannetty maastoesteitä. Maastoesteitä löytyy myös läheisimmiltä metsäpoluilta, sekä pellolla, joten alueella pystyy mennä halutessaan pitkääkin rataa. Esteitä löytyy myös pienistä korkeuksista, joten jos olet uusi kyseisessä lajissa, niin pääset varmasti hyvin alkuun Pirttimäen maastoesteillä.

 

Kaikki ratsastusalueiden kuvat © AK

Päivän aikataulu

 

Klo 8.00 Hevosille aamuru'at karsinaan
Klo 9.00 Hevoset pihalle
Klo 12.00 Päiväheinät jaetaan pihalle
Klo 16.00 Tunnit alkavat (huom. kesäisin ei tunteja)
Klo 19.00 Viimeiset tunnit päättyvät ja hevoset tuodaan sisälle
Klo 20.30 Hevosille jaetaan iltaruuat
Klo 21.00 Valot sammutetaan ja tallin ovet kiinni

Tämä on virtuaalitalli! ♦ This is a sim-game stable!

©2019 Pirttimäen Ratsastuskoulu - suntuubi.com